Blogi

Pullein purjein kohti tulevaa – 2020

Vuosi 2020 on vihdoin paketoitu! Se oli monessa mielessä mielenkiintoinen. Koronavirus uhkasi jokaisen terveyttä sekä useiden taloutta ja ihmisoikeusasiat nousivat voimakkaasti esiin ympäri maailmaa.

Me Roihuanilla otimme hakevia, mutta vauhdikkaita ensiaskeleita liiketoiminnassamme. Neljä onnellista koodaria sai opetella ryhmädynamiikkaa yritystoiminnassa, suunnitelmien jalkauttamista käytännön tasolle sekä totutella ajatukseen kaivatuista rooleista liiketoiminnan pyörittämisessä. Kuten sanottua, vähintäänkin mielenkiintoinen, ja samaan aikaan inspiroiva, opettavainen ja intoa pursuava vuosi. Olemme kovin onnellisia saadessamme tehdä tätä työtä!

Rohkeuden saattelemana eteenpäin

Onnellisen koodarin tunnistaisi naamasta.

Uskomme, että olet kuullut Piilaakson paratiisista, jossa tuhkimotarinat seuraavat toisiaan ja valovoimaiset suunnitelmat sekä uudet innovaatiot singahtavat loistamaan yritysmaailman tähtitaivaalle! Nöyrin mielin, mutta vahvoin hartioin voimme todeta, että softapumpun perustaminen kulkee harvoin tähtipölyn silottamilla pilvillä.

Aluksi harhauduimme. Sivustomme ei ollut auki aloittaessamme liiketoiminnan ja olimme vailla markkinointimateriaaleja, puhumattakaan CRM-järjestelmistä. Keinomme myydä olivat intuition varassa ja pohjautuvat kameleonttimaisiin suorituksiin ihmisten edessä. Olimme myös autuaan pihamaalla työnjaostamme, joka aiheutti ajoittain tilanteita, joissa sama viesti kertaantui useammalla suulla. Noloa, myönnetään. Mutta samalla niin kovin inhimillistä ja meille todella opettavaista!

Voikin siis sanoa, että seilasimme tovin tuuliajolla. Töitä oli, jos toki niitäkin olisi saanut olla vielä enemmän. Nuorta paattiamme puski eteenpäin kuitenkin kova into ja intohimo, jonka moottori virittäytyi hurjaan vauhtiin, ilman tyynnyttäviä tuulia.

Vuoden saatossa löysimme kuitenkin rajoittimen, hiljensimme hieman vauhtia ja rauhallisemmassa aallokossa saimme hyvän hetken viedä pohdintoja syvemmälle tasolle. Aloitimme työn muotoilun. Jaoimme ajatuksemme workshopeissa ja pohdimme ohjeistuksen sille, miten ohjata alustamme, kuinka tehostaa toimintaa ja seilata yritysmaailman melskeessä vähin vaurioin ja tuottavin tavoin.

Muutos vaatii rohkeutta. Olemme olleet rohkeita tarkastellessamme omaa tekemistämme kriittisesti, tehdessämme vaadittuja päätöksiä sekä muuttaessamme toimintamallejamme. Rohkeuden kanssa on oltava valmis yrittämään, mittamaan ja tarkastelemaan – mutta ennen kaikkea toimimaan.

Viime vuoden aikana saimme oppia muun muassa strategiatyön merkityksen yrityssuunnittelussa sekä sen, ettei yksikään suunnitelma toteudu pilkulleen kuten on ajateltu. Ymmärsimme, että on hyvä jättää liikkumavaraa suunnitelmiin. Tämä auttaa ennakoimaan ja mahdollistaa kulkemisen väljemmillä vesillä, ennen välitöntä vaaran paikkaa. Kun asioilla on tilaa kulkea, ei mikään pääse yllättämään meitä housut kintuissa!

Hymyten horisonttiin

Kuvapankkikuvistakin löytyy hymyä. Tähän me voimme samaistua!

Tiimimme katseissa tulevaisuus on valoisa! Yrityksemme sai odotetun lisäyksen tammikuussa, ”the front end renöveitör” Jonin aloittaessa kanssamme, paisuttaen koodariperheemme viideksi! Työlistamme houkuttele luokseen herkkuja notkuen ja uusi toimistotilakin on luvassa. 2021 uudelleenrakentaa, avaa ja kohtaa. Toiveissamme ja aikeissamme on jutella kanssanne, kysellä kuulumisia, unelmia ja harmituksiakin, kaikkea mikä vie meitä yhdessä eteenpäin. Tahdomme, että tulemme tuntemaan toisemme ja ehkä voimme olla sopivan tilanteen tullen myös apunanne.

Etsimme uusia ystäviä kaikkialta. Keskustelussa voi olla tekniikka, työpaikkakulttuuri tai vapaa-ajan harrastukset, olemme suulaita ja sulautuvia kavereita. Meissä syntyy hymyä ja hyvää mieltä, kun pääsemme juttelemaan ihmisten kanssa. Se on parasta. Voit edustaa yritystä, yhteisöä tai yhdistystä, tai voit olla vaikka freelancer, kokoon tai sijaintiin katsomatta, laita meille viestiä! Tai soita Ollille, osaa hän sujuvasti myös kuunnella. 😉

Yhteystietomme löydät täältä.

Pidetään lippu korkealla, pysytään terveenä ja hymyillään, kun tavataan. Vuodesta 2021 tulkoon parempi kuin edeltäjästään!

Ps. Arvaatko muuten miksi kysymme, millaisesta makeasta sinä tykkäät?

Olli Aapro ❤️

olli.aapro@roihuan.fi