Blogi

Me tehdään töitä silleen kivasti – oikeesti!

Työn Roihuanilla pitää olla kivaa. Sen kuuluu tuntua mielekkäältä, palkitsevalta ja merkitykselliseltä, ja näin uskon aidosti olevan. 

”Ei työn ole pakko olla hauskaa tai edes mielekästä”, kommentoivat monet. Heille tahdon sanoa: ettehän te voi olla tosissanne! Ja lisään: olen todella pahoillani, jos olette joutuneet painamaan hommia sellaisissa paikoissa, joissa työ ei ole ollut mukavaa. On mahtanut harmittaa. Minua ainakin harmittaisi, ja taannoin harmittikin ihan huolella. Tilanteesta selvisin aluksi kommunikoimalla, ja lopuksi vaihtamalla duunia, kun yhteistä suuntaa ei löytynyt. Sellainenkin ratkaisu on ihan ok. 

Mitä meinaan mielekkäällä työllä? Vastoinkäymisiä ja haasteita voi, saa – ei kun pitää – olla. Niin, että välissä ärsyttää aivan vietävästi ja suusta voi päästä toinen toistaan luovempia sivistyssanoja. Vastoinkäymiset tai haasteet eivät kuitenkaan sulje pois työn mielekkyyttä. 

Mielekkyyttä voidaan parantaa esimerkiksi ratkaisukeskeisellä suhtautumisella: eli niitä harmillisia asioita ei lakaista maton alle, vaan ne käsitellään ja ratkaistaan kohtuullisessa ajassa. Yksinkertaistettuna: Kyselkää ja kuunnelkaa. Tehkää action pointit. Huolehtikaa niiden toteuttamisesta yhdessä. 

Mikromanageri voi suksia toisaalle

Roihuan on asiantuntijapalveluita tarjoava yritys, eli fyysisten tuotteiden sijaan tuotamme erinäisiä palveluita, jotka auttavat asiakkaitamme surffailemaan digitaalisen maailman puuterilumilla. 

Työmme luonteesta johtuen olisi hirveän raskasta, aikaa vievää ja turhauttavaa mikromanageroida edeltä jokaista työvaihetta. Huolehtia pienimmästäkin viestinnän tarpeesta, tehtävästä toimenpiteestä ja sen lopputuloksesta. Puuh! Tulee hiki, kun vain ajattelen asiaa.

Sen sijaan, että kuljemme jokaisen työntekijän takana kertoen, mitä tehdä seuraavaksi, olemme muodostaneet heidän kanssaan toimintamalleja, joiden avulla pyrimme pitämään erinäiset työtehtävät selkeinä ja suoraviivaisina. Mikäli toimintamalli ei toimi – yllätys yllätys – muutamme sitä. Me nimittäin uskomme, että jokainen ihminen haluaa tehdä korvausta vastaan suoritettavan työn lähtökohtaisesti parhaalla mahdollisella tavalla. Miksipä emme siis antaisi heidän tehdä niin?

Näillä valituilla ja hyviksi todetuilla raaka-aineilla ruokimme toistemme motivaatiota, kiinnostusta ja rohkeutta kokeilla uusia asioita – sekä myös epäonnistua hallitusti. 

Kaiken keskellä ihminen

Vaikka koodin puolelle kallellaan ollaankin, ei meidän työnteon kaava sisällä optimoituja algoritmejä tai muuta ihmeellistä. Roihuanin liekki muodostuu kolmesta ydinasiasta: 

Kun meiltä kysytään, että miten teette töitä, niin vastaan:

Avoimesti, tunteella ja ihmisiä kuuntelemalla.

Entäs te?

Lähetä vastauksesi helposti tältä sivulta löytyvällä lomakkeella.

Ei tarvi ujostella 😉

Olli Aapro ❤️

olli.aapro@roihuan.fi